Information

Restaurang Volt Interiör

Den här hemsidan ”restaurangvolt.se” är en minnessajt för alla oss som minns och saknar Restaurang Volt, en av de få restaurangerna i Sverige med en stjärna i Guide Michelin.

Volt var en restaurang på Kommendörsgatan 16 på Östermalm centralt i Stockholm.

Restaurangen öppnades under 2010 som en gastrobistro av de erfarna krögarna Fredrik Johnsson, Johan Bengtsson, Peter Andersson samt Simon Carlsson. De hade alla ett tidigare förflutet på restauranger som Lux, Oaxen krog och Mathias Dahlgren.

Menyn på Restaurang Volt karaktäriserades av ”det nya nordiska köket” och lokalen rymde 36 sittande gäster.

Under 2015 så tilldelades restaurangen en välförtjänt stjärna i den prestigefyllda Guide Michelin.

Den 27 augusti 2019 så meddelade den dåvarande krögartrion Andersson, Bengtsson och Jansson på Instagram att hösten 2019 skulle bli den sista säsongen innan man skulle stänga restaurangen för gott den 20 december.

Med ett läge mitt på Östermalm, Stockholms högborg, hade de skapat en restaurang lång bort från vita dukar, korslagda gräslöksstrån och bockande servitörer. Ett fritt kreativt kök, med rötterna i de svenska smakerna. Naturligt, närproducerat och småskaligt var deras ledord. De la ner en stor möda på att mat och dryck skulle passa ihop, perfekta kombinationer var deras ambition. De serverade enbart levande viner där jordmånen och druvan får visa sig från sin naturliga sida. En typ av vin som bara kan göras i riktigt små kvantiteter.

Volt var en restaurang utifrån deras egna premisser!

Comments

  1. Öppnar ni nått liknande igen så skulle jag kunna tänka mig att boka bord hos er igen.
    Fin mat och en trevlig atmosfär med enkel inredning var en bra kombination!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.